Западът ще засили икономическата и политическата изолация на Русия и ще продължи

...
Западът ще засили икономическата и политическата изолация на Русия и ще продължи
Коментари Харесай

Лидерите от Г-7 ще продължат натиска срещу Русия


Западът ще ускори икономическата и политическата изолираност на Русия и ще продължи да доставя оръжия за Украйна - за това се схванаха външните министри на страните от Г-7 по време на срещата им в немския курорт Вайсенхаус.

Висшите дипломати от Великобритания, Канада, Германия, Франция, Италия, Япония, Съединени американски щати и Европейския съюз обещаха да продължат своята военна и отбранителна помощ, „ колкото е належащо “.

Те се оповестиха и за ограничения против съветската дезинформация, която упреква западните сили за проблеми с доставките на храни по целия свят поради икономическите наказания против Москва. Лидерите призоваха Китай да не оказва помощ на Русия и да не оправдава войната ѝ.

" Направихме ли задоволително, с цел да смекчим следствията от тази война? Това не е наша война. Това е война на президента на Русия, само че ние носим световна отговорност ", каза германският външен министър Аналена Бербок, представена от " Ройтерс ".

Бившият съветски президент и непосредствен съдружник на Владимир Путин Дмитрий Медведев остро разкритикува резултатите от срещата и отхвърли настояването на Г-7 да бъде гарантирана целостта на интернационално приетите граници на Украйна.

" Нека го кажем меко: страната ни въобще не се интересува от това, че Г-7 не признава новите граници. Важното е същинската воля на хората, които живеят там ", сподели Медведев в онлайн обява. Към момента съветските сили управляват огромни елементи от Източна Украйна.

Ключът към оказването на по-голям напън върху Русия е да се забрани и постепенно да се приключи търговията на съветски нефт със страните членки на Европейски Съюз. Очаква се идната седмица страните членки да реализиран съглашение по въпроса за налагане на ембарго върху вноса на съветски нефт в Европа.

Външните министри от Г-7 споделиха, че ще прибавят спомагателни наказания против съветските елити, в това число икономическите участници, институциите на държавното управление и военните, които разрешават на Путин „ да води определената от него война “.

На срещата присъстваха и външните министри на Украйна и Молдова. На нея бяха изразени опасенията за продоволствената сигурност и за разрастване на военните действия и на територията на Молдова.

„ Хората ще умират в Африка и Близкия изток и ние сме изправени пред незабавен въпрос: по какъв начин могат да се хранят хората по света? Те се питат какво ще се случи, в случай че нямаме зърното, от което се нуждаем, и което преди взимахме от Русия и Украйна “, сподели Бербок.

Тя добави, че Г-7 ще работи върху намирането на логистични решения за извеждане на жизненоважни артикули от складовете в Украйна преди идната годишна продукция.

" Единственото нещо, което липсва, е настояването за дипломатически ангажимент за реализиране на преустановяване на огъня. То липсва, тъй като Владимир Путин споделя на всички, че не желае да спре войната ", коментира върховният представител на Европейски Съюз за външната политика Жозеп Борел.

 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР